Dubaj – Svet in vrteča stolpnica

Dubaj je eden od sedmih emiratov in mesto v velikosti 4.114 km2 v Združenih arabskih emiratih, ki po številu prebivalcev največji med emirati. V preteklosti je večinski delež prihodkov emirata predstavljal izvoz nafte. Odkar so zaloge pošle se je Dubaj usmeril v poslovni in turistični sektor. Danes je eno najznamenitejših turističnih središč 21. stoletja, ki ga zaznamujejo ambiciozni gradbeni projekti.

Svet je vrhunski projekt z bogato zamišljenim idejo zahteva kombinacijo estetske lepote in brezhibne funkcionalnosti. Strateško zasnovan projekt bo ponujal otoke povezane z pristanišči, vrhunsko zasnovane komercialne centre in rezidence.

 

Vrteča stolpnica je prva rotirajoča stolpnica, ki jo gradilo podjetje Rotating Tower Dubia Development Limited of Dynamic Group. Stolpnica bo imela predvideno 80 nadstropji, visoka 420 metrov, kjer bodo posamezna stanovanja v velikosti 124 m2 do 1200 m2. z lastno garažo. Prvih 20 nadstropij bodo pisarne od 21 do 35 luksuzen hotel, naslednji 34 nastropij bodo stanovanja. Zadnjih 10 nadstropij bodo luksuzne vile.

This entry was posted in Nepremičnine and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Komentirajte prispevek